25. Kros RTS-a u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici danas se održava 25. Kros RTS-a kroz Srbiju. Učestvovao je veliki broj  učenika iz Predškolske ustanove Danica Jaramaz, svih osnovnih i srednjih škola sa područja grada i đaci iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur”.

Kros je počeo u 10h, na Partizanskom brdu. Deca su se nadmetala u  više kategorija, definisanih prema starosti i polu. Nagrađivani su prvo, drugo i treće mesto medaljama i plaketama.

Mališani kažu da im nagrade puno znače i da su se spremali za kros trčkarajući po igralištima i radeći sklekove.

Početak krosa označio je načelnik školske uprave u Kosovskoj Mitrovici Predrag Stojčetović koji je izrazio veliko zadovoljstvo što danas na Kosovu i Mtohiji trči oko 20.000 djaka iz 70 osnovnih škola, 35 srednjih škola i 14 predškolskih ustanova. On je u ime pokrovitelja krosa – Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  RS pozdravio učesnike.

“Posebno treba istaći lokalnu samoupravu i Sportski savez Kosovske MItrovice koji tradicionalno prate i žele da organizacija ove manifestacije uspe. Danas trči skoro 20.000 dece. Ovo je naša želja da se naša deca bave sportom trčanjem i da žive zdrav život jer je to perspektiva našeg života na ovim prostorima”, rekao je Stojčetović.

Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, koji je pokrovitelj manifestacije, kaže da ova manifestacija pokazuje koliko je sistem Republike Srbije ovde funkcionalan. “Ova manifestacija ima višestruki značaj. Najpre što promoviše zdrav stil života a onda i što omogućava našoj deci da se osećaju kao i sva ostala deca u Srbiji. Poboljšaćemo uslove na ovoj stazi kako bi oni odgovarali ovoj monifestaciji”,kaže Spirić.

Spirić je ovom prilikom najavio da i Privremeni organ u saradnjin sa Ustanovom za sport ima ideju da  pokrene jednu sportsku manifestaciju koja će nositi ime mitrovačkih heroja – braće Milić. “U našem gradu postoji trg koji nosi njihovo ime a s obzirom da su i oni sami bili sportisti – atletičari, nameravamo da njima posvetimo i jednu sportsku manifestaciju”, kaže Spirić.

Ovu sportsku manifestaciju organizuju Ministartvo prosvete, nauke  i tehnološkog razvoja republioke Srbije i Minjistarstvo za omladinu i sportSrednja tehnička škola „Mihailo Petrović Alas“ i Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge.

Comments

Pročitaj još