• Početna>
  • Vesti>

KM: Raspisivanje konkursa za 12 stanova i otvaranje Sigurne kuće

Konkurs za dodelu  stanova u Kosovskoj Mitrovici uskoro će biti raspisan, potvrdio je za program Radio Kosovske Mitrovice predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić. On dodaje da je u planu i otvaranje Sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja.

Spirić navodi da je prioritet Privremenog organa zbrinjavanje socijalno ugroženih porodica i mladih bračnih parova sa decom, pa će kako kaže, za par dana biti raspisan konkurs za dodelu 12 stanova u Kosovskoj Mitrovici.

On navodi da se Opština bori protiv nasilja u parodici, te da je na tom polju vidan pomak.

“S obirom na to da postoji veliki broj prijavljenih slučajeva nasilja u porodici, a da Sigurne kuće postoje u južnom delu Kosovske Mitrovice, odlučili smo da jedna Sigurna kuća bude otvorena i u severnom delu grada. Tom problematikom baviće se Centar za socijalni rad”, kaže Spirić

Privremeni organ pruža pomoć I socijalno ugroženim porodicama kroz Centar za socijalni rad.

“Narodna kuhinja funkcioniše punim kapacitetom, I mi mesečno pokrivamo sve troškove”, kaže Spirić I dodaje da se pronašlo rešenje I za stambeno zbrinjavanje sedmoro ljudi koji još uvek žive u staroj školi “Branko Radičević”.

“Obezbedili smo dve montažne kuće koje zadovoljavaju potrebe tih ljudi”, kaže predsednik Privremenog organa.

Za program Radio Kosovke Mitrovice govorio je I o izradnji vodovodne mreže na severu Kosova.

“Ostalo  je da se uradi dovod glavne cevi do prihvatnog rezervoara. U planu je da se radi I sekundarna mreža u našem gradu, ali za taj projekat ćemo morati da tražimo donatora. Obzirom da je Republika Srbija stala iza izgradnje vodovoda, nadamo se da će podržati i sekundarnu mrežu”, navodi Spirić.

On je istakao da će I ove godine biti nastavljena adaptacija puteva u saradnji sa Direkcijom za građevinsko zemljište I puteve I Kancelarijom za Kosovo I Metohiju. Ovoga meseca radiće se na poboljšanju ulica Vlade Ćetkovića, Džona Kenedija, I ulice koja od kafea “Vožda” vodi ka Bošnjačkoj mahali.

Iz Fonda za sever I evropskih fondova,navodi Spirić, sredstva će biti utrošena za izgradnju Autobuske stanice I sportske hale koje će biti smeštene u nesporednoj blizini Opštine. Određena sredstva biće utrošena I na ozelenjavanje površine kod Hrama Svetog Dimitrija.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Pročitaj još