• Početna>
  • Vesti>

Đurić u Leposaviću :Svi programi Vlade Srbije sprovode se i na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovao je, danas u Leposavić, obeležavanju opštinske i hramovne slave Sveti Vasilije Ostroški.On je, u Leposaviću, otvorio višenamensko dečije igralište u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“.

Obraćajući se prisutnima u Predškolskoj ustanovi “Naša radost” u Leposaviću , direktor Đurić je rekao da u Srbiji započinje obnova svih ključnih infrastrukturnih objekata i to zahvaljujući činjenici da je u prethodna 22 meseca vlade Aleksandra Vučića pokrenuto nešto što će Srbiju, kako je premijer ranije izjavio, pretvoriti u “ekonomskog tigra”. To znači, kaše Đurić, da će biti više novca za ulaganje na čitavoj teritoriji Srbije s posebnim akcentom na Kosovo i Metohiju.

“I ovde na Kosovu i Metohiji svi programi koje Vlada Srbije sprovodi i u drugim delovima zemlje, sprovode se i biće sprovođeni u potpunosti. To znači da ćemo i ovde na Kosovu i Metohiji ući i u svaki vrtić i u svaku školu i u svaku zdravstvenu ustanovu. I baš kao i u drugim delovima zemlje ih renovirati, činiti podobnim i adekvatnim za pružanje usluga, koje treba da pruže našem narodu da bi mogao da opstane i ostane. Presrećan sam danas, ne mogu da opišem svoje emocije zbog činjenice da sam ovde čuo podatak da samo u ovaj ovde vrtić, a to je jedan od tri vrtića na području opštine Leposavić, ove godine ide negde oko 350 dece, a to je povećanje u odnosu i na prošlu i na pretprošlu godinu. Dakle tridesetoro dece više. Mislim da je to budućnost u koju vredi ulagati, to je budućnost u koju će Vlada Srbije nastaviti da ulaže, jer je ulaganje u našu decu jedina isplativa investicija koja postoji”, istakao je Đurić.

Direktor Marko Đurić iskoristio je ovu priliku da se na kratko druži sa mališanima predškolske ustanove “Naša radost”.

U pratnji zamenika pokrajinskog premijera Branimira Stojanovića i ministra Dalibora Jevtića Đurić je obišao i radove na izgradnji kružnog toka u Leposaviću, kod železničke stanice, čija je izgradnja počela krajem aprila ove godine i to sredstvima Vlade Republike Srbije. Izvođač radova je Kosmetput inženjering DO Donje Jarinje – lešak a planirano je da se radovi završe početkom juna.

Učesnici u saobraćaju su prezadovoljni zbog izgradnje novog kružnog toka, kako kažu ovo će im u mnogome olakšati vožnju.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić posetu Leposaviću završio je obilaskom završnih radova na proširenju kolovoza i parking prostora u Nemanjinoj ulici u ovom gradu.

Sredstva za izgradnju i ovih projekata obezbedila je Vlada Republike Srbije, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još