• Početna>
  • Vesti>

A. Spirić: Neće biti otpuštanja radnika sa opštinskog budžeta

Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica zadovoljan je realizacijom projekata koji su bili predviđeni za 2015. godinu, isatknuto je na danas održanoj konferenciji za medije u Kosovskoj Mitrovici. Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić još jednom je potvrdio da neće biti otpuštanja radnika koji su na opštinskom budžetu  i dodao da se, uprkos zabrani zapošljavanja, Privremeni organ trudi da kroz različite programe u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, uposli što više mladih. “Ovaj trend će biti nastavljen i u narednoj godini”, poručio je Spirić. Osvrćući se na godinu kojoj se bliži kraj,  Spirić je kao najveći uspeh istakao izgradnju brojnih stambenih jedinica u gradu, koje su postale krov nad glavom mnogim mladim porodicama.

U saradnji sa Kanlcarijom za Kosovo i Metohiju, u planu je i izgradnja hladnjače za otkup voća i povrća, kako bi nedavno otvorena firma “Metohija”, koja se bavi otkupom zaživela i počela da radi kako treba, kaže  Spirić. Osposobljavanje 90% javne rasvete u gradu, uređenje kružnog toka, razdelnih ostrva, uređenje zelenih provršina, samo su neke od aktivnosti koje je u saradnji sa Privremenim organom Opštine Kosovska Mitrovica sporvela Direkcija za građevinsko zemljište i puteve. Govoreći o planiranim aktivnostima za narednu godinu, direktor Zoran Mitrović ističe da je u planu postavljanje horizontalne signalizacije na putu Kosovska Mitrovica – Zvečan.

On dodaje da će sanacija udarnih rupa u gradu biti nastavljena i naredne godine, u cilju poboljšanja bezbednosti pešaka i vozača. Direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković ovom prilkom je podsetio na brojne kulturne manifestacije i uspehe kulturnih i sportskih radnika u gradu. Kao gorući problem, Trajković je istakao nedostatak prostora zaa održavanje treninga brojnih klubova. Ipak, ako dođe do realizacije nekih projekata u narednoj godini, verovatno će i rezultati biti mnogo bolji,  smatra Trajković.

Comments

Pročitaj još