• Početna>
  • Vesti>

Protest građana i potpisivanje peticije za povlačenje Specijalnih jedinica Kosovske policije sa severa

Foto Radio Mitrovica sever

Građani sa severa Kosova su se danas nešto pre 14h časova uputili na skup, koji je organizovan na mestu gde je pre dva dana upucan Milan Jovanović.

Protest je održan kod Bistričkog mosta zbog ranjavanja M.J. iz Žerovnice, od strane pripadnika Specijalne kosovske policije, što je i zvanično potvrđeno. Učesnici protesta su prema mestu na kome je održan skup krenuli pešice od mesta Balaban dokle su došli organizovano ali i privatnim vozilima.

„Idite odavde“, „Ovde vam nije mesto“, „Evropo, pucaju po nama“, „Stefan, Miloš, Miljan, Milan, ko je sledeći“, su poruke na transparentima koje su nosili učesnici protesta.

Građani koji su došli na miran protest izjavili su da su tu da dignu glas protiv hapšenja, ranjavanja Srba, i protiv svakog oblika terora, koji se nad Srbima sprovodi godinama.

Nakon kraćeg zadržavanja protestne kolone, policija je dozvolila učesnicima marša da se približe punktu na 100 metara gde je počelo potpisivanje peticije za povlačenje svih jedinica specijalne policije sa severa KiM. Građani će peticiju moći da potpišu i u narednim danima u gradovima na severu Kosova.

Marija Jovanović, supruga ranjenog Milana, kazala je da su okupljeni kako bi pružili podršku njenom suprugu i potpisali zahtev za povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa Kosova.

“Došla sam ovde danas sa ljudima po pravdu za mog supruga i za sve ljude koji žive ovde na Kosovu, da potpišem peticiju da se sklone sve specijalne jedinice policije, i da se više nikome ne desi ono što se dogodilo mom suprugu. Zaista, mnogo nam je teško i svi smo uplašeni i zabrinuti, a decu ne mogu da smirim” rekla je Jovanovićeva.

Ona je rekla da je Jovanović trenutno stabilnog zdravstvenog stanja i da se nalazi na odeljenju intenzivne nege u KBC-u u Kosovskoj Mitrovici, ali da nije uspela da dođe u kontakt sa njim.

Comments

Pročitaj još