• Početna>
  • Vesti>

SL: Kosovske institucije čine sve kako bi umanjile odgovornost optuženog

Povodom određivanja mere kućnog pritvora za optuženog Azema Kurtaja, koji je na Badnji dan pucao na srpsku decu, oglasila se Srpska lista i u saopštenju obrazložila da je sramno da se takvom licu omogući kućni pritvor.

“Kao što smo od prvog dana upozoravali, kada je pripadnik KBS bez ikakvog razloga pucao u srpsku decu Stefana i Miloša, koji su na Badnji dan nosili badnjak, kosovske institucije sprovode postupak relativizacije ovog gnusnog čina kako bi se umanjila odgovornost optuženog.

Tužilac je bez imalo stida, a verujemo i ikakve odgovornosti, prekvalifikovao krivično delo sa pokušaja ubistva, u izazivanje opšte opasnosti, umanjujući mu značaj do nivoa da je danas na Kosovu i Metohiji pucanje u srpsku nejač izjednačeno pred kosovskim sudom sa pucanjem u vazduh!!?

Očigledno da režim Aljbina Kurtija koristi institucije ne da budu servis građana, bez obzira na njihovu nacionalnost, već da sprovode teror sa ciljem proterivanja srpskog naroda.

Odgovornost za ovakvo postupanje kosovskih institucija leži i na ćutanju međunarodnih predstavnika koji nisu prihvatili naš apel da pažljivo prate ovaj sudski postupak i doprinesu kažnjavanju odgovornih za napad na srpsku decu”, stoji u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još