• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Nikolić i Parlić posetile Narodno pozorište Prištine

Foto Kancelarija za KiM

Danas su Narodno pozorište Prištine tokom probe nove predstave “Kasica-prasica” u Domu kulture u Gračanici posetili zamenica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić i pomoćnica direktora za saradnju sa SPC-om i brigu o kulturnom nasleđu Milena Parlić. Poseti se pridružio i predsednik Privremenog organa grada Prištine Novak Živić, objavljeno je na sajtu Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U iskrenom i prijateljskom razgovoru, oni su upoznati sa radom Ustanove Narodnog pozorišta Priština i planovima za predstojeći period.

Kancelarija za KiM je pružila punu podršku pozorištu u njegovoj misiji očuvanja savremenog srpskog stvaralaštva na prostoru pokrajine. Naglašen je značaj rada ove institicije pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture u očuvanju kulturnog života Srba na Kosovu i Metohiji, zbog čega je ova ustanova nedavno, pored drugih priznanja, odlikovana i Ordenom Karađorđeve zvezde od strane Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Nakon probe je nastavljen razgovor sa predstavnicima, radnicima i glumcima pozorišta u pozorišnom klubu, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici Kancelarije za KiM Vlade Srbije.

Nova premijera Narodnog pozorišta u Prištini, komedije “Kasica-prasica” Ežena Labiša u režiji Ksenije Krnajski najavljena je za 22. mart u Domu kulture u Gračanici.

Comments

Pročitaj još