• Početna>
  • Vesti>

Vučić u Vranju najavio formiranje Narodnog pokreta za državu: Naša obaveza je da čuvamo Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Pčinjskom okrugu. Vučić je u Vranju poručio da nam je prva obaveza da čuvamo svoju državu i nacionalne interese, ali i pre svega da čuvamo mir i stabilnost. Prethodno je posetio sela Mrtvica i Kunovo, kod Vladičinog Hana. Vučić obilazi Bujanovac, Trgovište, Bosilegrad i Vlasinsko jezero.

Predsednik Vučić izjavio je da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) uslov bez koga neće biti nastavka pregovora sa Prištinom.

Vučić je to rekao posle obilaska Vlasinskog jezera, a odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što Aljbin Kurti ne želi da formira ZSO, a EU prećutno prelazi preko toga.

“U svim razgovorima koje sam vodio Zajednica srpskih opština je uslov bez koga se ne može. Samo nemojte više da nam oduzimate vreme, ako hoćete, hoćete, ako nećete nećete. Ja čekam Miroslava Lajčaka, doći će u ponedeljak i utorak”, rekao je Vučić.

Najavio je da će otići u Ohrid 18. marta, jer, kako je rekao, zašto bi dozvolio mogućnost da nas neko predstavlja kao “ludake” i kao nekog ko ne želi da razgovara.

“Otići ću i reći ću isto što i vama. Mislite da oni sada ne čuju i ne znaju šta govorim. Za tri minuta oni to imaju na stolu. Jednako brzo koliko me i vi čujete”, napomenuo je Vučić.

Kako je rekao, samo želi da mu neko objasni šta je smisao svega toga.

“Zašto ste me zvali u svatove, a nigde ni mlade ni mladoženje. Ne razumem smisao. To je nešto što obesmišljava sve ovo. Meni smeta i pomalo me sekira što svi ćute i niko neće da reaguje. Videćemo, verovatno ćemo mi Srbi biti krivi za nešto”, rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još