Vučić završio posetu Kataru

Foto: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je prvu radnu posetu Kataru, tokom koje je imao bilateralni sastanak sa emirom države Katar, šeikom Tamim bin Hamadom Al Tanijem.

Aleksandar Vučić i emir države Katar na sastanku, koji je bio i njihov prvi susret, razgovarali su o bilateralnoj saradnji, ekonomiji, snabdevanju hranom, energetici i investicijama.

Posebna tema bila je “Er Srbija”, budući da je prvog čoveka Katara, Vučić zamolio da razmotre mogućnost da postanu strateški partner “Er Srbije”.

“‘Er Srbija’ pripada Srbiji, sada je profitna, a gledamo u budućnost. Danas je dobro stanje, hoće li uvek biti, zavisi ne samo od nas, nego i od prilika na tržištu. A vidimo da velike svetske kompanije drastično padaju”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je sastanak sa šeikom ocenio kao izuzetno značajan za Srbiju, ukazavši da je Katar zainteresovan za saradnju u mnogim oblastima.

“Razgovarali smo o njegovoj skoroj poseti Srbiji, ali i o drugim važnim pitanjima”, rekao je Vučić, uz očekivanje da će emir ove godine posetiti Srbiju.

Vučić je, takođe, imao i niz važnih sastanaka sa predstavnicima brojnih zemalja, sa kojima je razgovarao o bitnim temama. Razgovarao je i sa predsednicima Maldiva, Bangladeša, Palestine, Slovenije i Poljske.

Učestvovao je i na petoj konferenciji UN, a čiji je domaćin bio emir Katara. “Prisustvo Srbije na ovoj konferenciji, od izuzetnog je značaja”, zaključio je Vučić.

Comments

Pročitaj još