• Početna>
  • Vesti>

U Dogovoru Jablanović i Šeholi o evropskom predlogu i…

U novom izdanju emisije „Dogovor!?“ gosti su predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović i direktor Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmir Šeholi. Tema je evropski plan, odnosno Sporazum o normalizaciji odnosa. Međutim, sagovornici su se bavili i drugim temama ali i međusobnim optužbama.

Predsednik PKS-a Aleksandar Jablanović je zbog dešavanja na Kosovu ali i podrške evropskom planu nazvao izdajnikom.

„Izdajnik je zato što vara srpski narod, on vara i Albance, vara i međunarodnu zajednicu, on nije taj koji može da odlučuje i priča o Kosovu. Ako dođete u parlament Srbije i kažete kako nećete ništa da prihvatite, da nećete ništa da potpišete i deset dana nakon toga odete u Brisel i usmeno se saglasite sa svim onim na šta ste u parlamentu Srbije rekli da nećete i još obećate da ćete 18. marta nešto ekstra dodatno sa mapom puta da dogovorite u Ohridu, onda je to izdaja“, kaže Jablanović.

Šeholi navodi da i opozicione partije na Kosovu Aljbina Kurtija nazivaju izdajnikom. „Sad ili je izdajnik Kurti ili je izdajnik Vučić? Ja ne vidim Kurtija kao izdajnika, ja vidim da se on bori za prava Kosova i onome što EU pokušava da nađe kao modus. Vidite, ako hoćete nešto da dobijete, morate nešto i da date“, kaže Šeholi.
Šeholi kaže da Kurti neće postići ništa radeći sa „Srbima koji mu se dodvoravaju“. „Ja jesam za pluralizam srpskog žuvlja…“

Šta je još izrečeno u ovoj emisiji pogledajte sutra (petak) od 20 časova na našem Youtube kanalu, Fejsbuk stranici, ali i na kanalima TV Mir, Herc, Puls. Dan kasnije emisiju možete pogledati i na našem ali sajtovima Radija Kontakt Plus, Radio Mitrovica sever, portalu KoSSev, kao i Radio Goraždevcu.

Comments

Pročitaj još