• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Dok međunarodna zajednica ćuti, Priština u 21. veku uvodi verbalni delikt, naravno Srbinu, jer je Srbin

Foto: Srpska lista

Sramna, nelegalna, antisrpska odluka Apelacionog suda kojom se član predsedništva Srpske liste Ivan Todosijević kažnjava kaznom od godinu dana zatvora zbog javno izrečenog stava, je najbolji dokaz u kakvim neuslovima žive Srbi na Kosovu i Metohiji, koji se graniči sa aparthejdom pod rukovodstvom režima Aljbina Kurtija, saopštila je Srpska lista.

“Dok međunarodna zajednica ćuti, Priština u 21. veku uvodi verbalni delikt, naravno Srbinu, jer je Srbin. Naravno, za hiljade gnusnih uvreda i pretnji koje svakoga dana slušaju Srbi na ovim prostorima, što na ulici, što iz medija i javnih institucija, i od lidera kosovskih institucija koji srpski narod proglašavaju kriminalcima, ubicama, silovateljima, genocidnim ljudima… nema niti sudskih postupaka, niti osuda jer je napad na Srbe očigledno na Kosovu i Metohiji dozvoljen” stoji u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista ističe da je pravni tim Todosijevića više nego profesionalno uradio svoj posao, da dokaže da je sloboda govora i mišljenja zajamčena svima pa i Srbinu Ivanu Todosijeviću, ali da je ovo, kako se navodi, očigledno politički proces u kome pravo i pravda nemaju šansu da pobede.

“Sama činjenica da je presuda objavljena u medijima, a nije dostavljena advokatima niti gospodinu Todosijeviću, govori da je ovo presuda koja za cilj ima zastrašivanje srpskog naroda i slanje poruke svima da ćute i trpe” navodi Srpska lista.

Srpska lista od međunarodne zajednice, Evropske unije, ambasada zemalja Kvinte, OEBS, Euleksa i UNMIK-a zahteva da najhitnije reaguju i ukažu na kršenje prava srpskog naroda i Ivana Todosijevića.

“Njihova je dužnost da se staraju o poštovanju ljudskih prava svih građana, pa i o poštovanju vladavine prava, te je i njihova odgovornost još veća da reaguju i zaustave ovaj politički motivisan linč kojim je naš prijatelj i kolega, Ivan Todosijević izložen” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još