• Početna>
  • Vesti>

Gotovuša: Potrebna rekonstrukcija pomoćnog objekta tamošnje crkve

U selu Gotovuša u opštini Štrpce potrebna je rekonstrukcija pomoćnog objekta pri crkvi Sveti Spas – Sveti Nikola koji služi za različite potrebe vernika. Druga parohija Sirinićka u Štrpcu i Inicijativni odbor za izgradnju navode da su uz pomoć dobrotvora deo radova obavili, ali da su do sada sakupljena novčana sredstva potrošena, i da su ostali dužni 240.000 dinara. Sada mole za pomoć.

Zgrada nije obnavjena još od njene izgradnje, pre više od 40 godina, navodi se u molbi i ističe značaj ovog objekta pre svega za meštane koji se tu okupljaju uglavnom na parastosima.

Rekonstrukcija objekta je započeta i dosta je urađeno, navode u ovoj molbi.

“Zamenili smo deo stolarije, izveli smo sanaciju otpalog maltera, zamenili tavansku konstrukciju, ugradili fasadu unutrašnjih zidova, popravili donju ploču i postavili podne pločice, sanirali dimnjak kao i započeli izgradnju novog toaleta sa kanalizacionom mrežom”.

Dosadašnja novčana sredstva su prikupili samoinicijativno, ali taj novac nije dovoljan za završekat radova.

“Uzdajući se u Boga uspeli smo u svojim namerama. Uz pomoć dobrotvora dobar deo radova je priveden kraju. Ipak, sve do sada sakupljena novčana sredstva su potrošena, a ostali smo dužni 240.000, 00 dinara i za sada nismo u mogućnosti da ih isplatimo. Budući da prikupljena sredstva nisu dovoljna, molimo da u skladu sa vašim mogućnostima i voljom i vi budete donator i pomognete nam u našem nastojanju da uspemo u realizaciji gore navedenog”, istakli su u molbi za rekonstrukciju pomoćnog objekta pri crkvi u Gotovuši.

Novčana sredstva se mogu uplatiti na tekući račun preduzeća “Standard” u Štrpcu, naveli su iz Sirinićke parohije.

Broj dinarskog računa je 205-38981-30 kod Komercijalne banke.

Radovi na rekonstrukciji i sanaciji pomoćne zgrade izvode se po blagoslovu nadležnog sveštenika, oca Miloša Vukića, drugog paroha Sirinićkog.

Comments

Pročitaj još