• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Kancelarije za KiM na proslavi Savindana u Prizrenu

Foto: Kancelarija za KiM

U crkvi Svetog Đorađa u Prizrenu, u prisustvu velikog broja vernika i zamenice i pomoćnice direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušice Nikolić i Milene Parlić svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Nakon liturgije i svečanog programa, saradnice direktora Kancelarije za KiM su mladim bogoslovcima uručile i novčanu pomoć, koju tradicionalno obezbeđuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Velika je blagost dočekati današnji dan ovde sa našom Eparhijom, bogoslovima i nastavnim kadrom Eparhije. Mi smo danas ovde preneli pozdrave direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju malim, simboličnim darovima kao mali vid satisfakcije za njihov svakodnevni rad. Ovi divni, mladi ljudi predstavljaju svetionik, ne samo Sirinićke i Sredačke župe, već i ponos države Srbije. Nažalost, svi smo mi svedoci kako je naša Bogoslovija izgledala nakon martovskog pogroma, ponosni smo na to kako izgleda danas, ponosni smo i na našeg episkopa, na Vladu Srbije koja je mnogo uložila i koja svake godine ulaže u obnavljanje naših svetinja, ali nekako najponosniji i najradosniji smo što se upravo tim obnovljenim svetinjama obnavlja i život. To dokazuju generacije naših bogoslova i to pokazuje današnji dan koji je okupio ljude iz svih krajeva Kosova i Metohije, kao i veliki broj gostiju iz centralne Srbije – istakla je Milena Parlić nakon svečanosti” navedeno je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još