• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Jedino važno je obećanje SAD da će u januaru krenuti formiranje ZSO

Foto: Tanjug

„Jedno što mislim da je važno, a što je i na stolu, a to je obećanje SAD-a da će u januaru krenuti formiranje ZSO i to bi bilo jako dobro, to bi bila implementacija Briselskog sporazuma“, kazala je jutros na TV Pink premijerka Srbije Ana Brnabić o poseti Dereka Šolea, od koje, kaže, nema nikakvih očekivanja.

Premijerka Srbije boravila je u dvodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a po povratku gostovala je u emisiji „Novo jutro“ na TV Pink.

U Dubaiju se sastala sa predsednikom Interpola Ahmedom Naserom Al-Raisijem, koji joj je, kaže, potvrdio da neće politizovati Interpol.

„Ono što je posebno značajno za naš narod, za naše građane, a to je da je predsednik Interpola potvrdio da za njegovog mandata on će se truditi da ne politizuje Interpol što, praktično znači da nemamo na dnevnom redu članstvo tzv. Republike Kosovo u Inteprol“, kazala je.

„Neke od najvažnijih međunarodnih organizacija gde zaista ulažemo sve napore da Kosovo ne postane član, to važi za sve organizacije, ali nekako dve ključne, meni se čini, su Interpol i UNESCO“

Brnabić je u emisiji pokazala i odštampan tvit nemačkog Ministarstva spoljnih poslova u kome piše da „plan dve Nemačke nije rešenje za Kipar, već proces koji bi se odvijao kroz Ujedinjene nacije i kroz poštovanje rezolucija UN“.

„A, kada pogledate na Srbiju, to je jedina opcija, a nije rešenje pod okriljem UN i poštovanje rezolucija UN. Takva je realnost i mi moramo da radimo u tim okvirima i čuvamo interese Srbije“, naglasila je Brnabić.

Savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole boravi danas u Prištini gde se sastao sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani i premijerom Aljbinom Kurtijem, a za sutra je najavljena njegova poseta Beogradu.

Comments

Pročitaj još