• Početna>
  • Vesti>

Kurti o „rezultatima“ u 2022. na Severu: Izgradili četiri stanice, zatvorili 16 puteva, uništili 5 laboratorija za drogu

Foto: KoSSev

Kosovski premijer, Aljbin Kurti, pohvalio se danas na Fejsbuku onim što je predstavio kao rezultate i uspehe kosovske vlade u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije tokom 2022. godine. U objavi se, između ostalog, naglašava da su na Severu u ovom periodu izgrađena četiri policijska objekta da je zatvoreno 16 „ilegalnih puteva“ i uništeno pet laboratorija za drogu.

„Tokom prethodne godine nastavili smo sa sprovođenjem zakonitosti na teritoriji Kosova“, naveo je Kurti.

A s ciljem sprovođenja zakonitosti, kako je potvrdio, na Severu Kosova su izgrađena četiri policijska objekta, tj. stanice.

„Izvršili smo proširenje optičke mreže u tom delu naše zemlje, omogućavajući proširenje telefonskih talasa, internet mreže i radio komunikacija“, podsetio je ujedno Kurti.

Kao još jedan od rezultata iznosi podatak da je na Severu Kosova, tokom prethodne godine, zatvoreno 16 „ilegalnih“ puteva.

Kosovski premijer ujedno poručuje da je tokom 2022. godine, na Severu uništeno pet laboratorija za proizvodnju opojnih supstanci čija se vrednost, kako kaže, zajedno sa opremom, meri u „stotine miliona“.

Takođe poručuje i da su na Severu zatvorene tri „laboratorije“ za rudarenje kriptovaluta.

Ujedno navodi i da je osnovana jedinica pogranične policije za brze intervencije.

„Osnovali smo jednicu za brze intervencije na granici, u okviru Kosovske policije, koja se bavi borbom protiv krijumčarenja i trgovine ljudima, kao i drugih zloupotreba duž granične linije“, saopštio je Kurti.

Kosovski premijer je ujedno izneo statističke podatke o broju sprovedenih akcija protiv organizovanog kriminala i uhapšenih osoba, među kojima su i javni funkcioneri.

„Sprovedene su 854 policijske akcije protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja, uhapšene su 3,202 osobe, od kojih je 301 javni funcioner… uništili smo 69 kriminalnih grupa“, navodi Kurti.

On tvrdi i da je oduzeto više od 1,8 tona opojnih supstanci, kao i da je zaplenjeno preko 300.000 litara goriva za koje navodi da nije bilo u skladu sa „podzakonskim aktima“.

Naglašava i da je više od 14 miliona evra zamrznuto, pod sumnjom za zloupotrebu i pranje novca.

Comments

Pročitaj još