Nikola Nedeljković na putu ka kući

Foto: TV Most

Beograđanin Nikola Nedeljković na putu je ka Beogradui svojoj porodici i on je od danas slobodan čovek, potvrdila je za KoSSev advokatica Jovana Filipović.

Nikola Nedeljković uhapšen je za Vidovdan ove godine na Gazimestanu zbog, kako je obrazloženo, raspirivanja razdora i netrpeljivosti i nalazio se u zatvoru u severnom delu Kosovske Mitrovice. Dvadesetogodišnji mladić je uhapšen, kako su javljali mediji, na osnovu izjave kosovskog policajca koji gas je priveo da je navodno uzvikivao „Ubij Šiptara“, što su i Nedeljković i roditelji njegovi demantovali više puta. Naglašeno je samo da je nosio majcu sa nacionalnim motivima.

Apelacioni sud je prethodno početkom decembra usvojio žalbu i preinačio kaznu prvostepene presude Osnovnog suda od osam meseci na šest meseci, kojok je u septembru bio osužen u Osnovnom sudu u Prištini.

U kaznu je uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru.

Advokatica Filipović je sada iskazala zadovoljstvo odlukom, prenoseći da se i sam Nedeljković tako oseća.

On je, usled zatvorenog Merdara, jutros na put krenuo preko drugog prelaza južno od Obra, premda Filopović nije precizirala i kojeg, dodajući da svakog trenutka očekuje da joj se i javi nakon što stugne.

Nedeljkoviću je samo izrečena mera zabrane u trajanju od godinu dana za novi ulazak na Kosovo.

Comments

Pročitaj još