Kosovski ombudsman razgovarao sa Dejanom Pantićem

Foto: Kallxo

Kosovski ombudsman Naim Ćeljaj je zajedno sa svojim zamenicima Marijom Radulović i Nimanom Hajdarijem razgovarao putem video-linka sa Dejanom Pantićem, bivšim policajcem koji je 10. decembra uhapšen na prelazu Jarinje, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

“Pantić je uhapšen na prelazu Jarinje, gde se nalazi u pritvoru po odluci suda, a zbog situacije ne može biti prebačen ni u jedan pritvorski centar”, stoji u saopštenju ombudsmana.

Ombudsman je naveo da mu je Pantić kazao da “nema pritužbi na postupanje Kosovske policije”, da je sa svojim advokatom razgovarao najpre na daljinu (online), a potom i telefonom.

Pantić do sada, prema rečima ombudsmana, nije komunicirao sa članovima svoje porodice, “jer su posete i telefonski razgovori podložni dozvoli nadležnog suda”.

Zdravstveno stanje Pantića je dobro i on dobija adekvatnu terapiju, dodao je ombudsman.

Naglasio je da Pantiću obezbeđen krevet za spavanje i da mu je uručeno rešenje suda o određivanju pritvora.

Pantić je, kako piše u saopštenju, pitao ombudsmana može li da utiče na zahtev “da mu se dozvoli poseta advokata i porodice, kao i da bude smešten u Pritvorni centar u Mitrovici”.

Kosovski ombudsman apeluje na nadležne institucije “da daju sve od sebe da se Pantić leči u skladu sa zakonom i da poštuju sva prava koja mu pripadaju”.

Comments

Pročitaj još