• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Isticanje crveno-crnih zastava u Klokotu još jedan pokušaj zastrašivanja

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Isticanje crveno-crnih zastava u Klokotu, uoči obeležavanja Dana zastave Albanije, još jedan je pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u tom delu naše južne pokrajine, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Zastave Albanije nemaju šta da traže pokraj srpskih kuća u Kosovskom Pomoravlju i Crkve Svetog Petra i Pavla i zato se ovo neumesno “dekorisanje” ne može protumačiti drugačije nego kao provokacija i još jedan korak ka stvaranju “Velike Albanije”, navodi se.

Albanci imaju pravo da proslavljaju svoje praznike, ali je neumesno kada to čine u sredinama koje naseljavaju Srbi, kojima se prekidaju slave, venčanja i druga slavlja, ističe se u saopštenju.

“Podsećamo da je Crkva Svetog Petra i Pavla prošle godine obijena i opljačkana na Zadušnice, čime je Srbima jasno poručeno da im je uskraćeno čak i pravo da, u skladu sa hrišćanskim običajima, oplakuju svoje mrtve” stoji u saopštenju.

“Pozivamo Albance na Kosovu i Metohiji da Dan zastave Albanije ne koriste za produbljivanje međuetničkog jaza, te zastrašivanje i provociranje Srba” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još