• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Počelo potpisivanje ugovora između države Srbije i doskorašnjih radnika kosovskih institucija, prve isplate u decembru

Foto: Kancelarija za KiM

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju je saopšteno da je u četiri opštine na severu Kosova i Merohije, danas počelo potpisivanje ugovora između države Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Srba koji su napustili prištinske institucije.

“Na ovaj način ispunjava se obećanje koje je našem narodu na KiM, koji je izašao iz institucija, dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić da će se država pobrinuti za svakoga od njih i da niko neće ostati bez podrške države. Ovim ugovorima, Srbi koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono, zdravstvno osiguranje i ostalo” navodi se u saopštenju.

Isplata ovih primanja krenuće redovno i građani će, kako stoji u saopštenju, novac na računima imati već u decembru.

“Dakle, sva primanja koja su dobijali u prištinskom sistemu, imaće sada od svoje države Srbije. Na ovaj način, država je poslala jasnu poruku da će naš narod koji predstavlja bedem ostanka i opstanka na Kosovu i Metohiji biti zaštićen i zbrinut i da ima svoju državu iz sebe” navodi se na kraju saopštenja.

Comments

Pročitaj još