• Početna>
  • Vesti>

Bisljimi sa Lajčakom: Zainteresovani za izgradnju dobrih odnosa sa svim susedima, ostajemo posvećeni principijelnom dijalogu

Foto: Reporteri

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi saopštio je na svom Tviter nalogu da je razgovarao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o napretku u procesu dijaloga. Kako je Bisljimi istakao, on je tom prilikom naglasio važnost fokusiranja na sveobuhvatnu normalizaciju odnosa.

“Ne treba dozvoliti bilo kakvo namerno ometanje razgovora o punoj normalizaciji, kroz akcije koje imaju za cilj eskalacije na terenu. Kosovo ostaje posvećeno principijelnom dijalogu, jer smo zainteresovani za izgradnju dobrih odnosa sa svim našim susedima” naveo je Bisljimi.

Prema njegovim rečima, Priština ostaje posvećena principijelnom dijalogu, jer je zainteresovana za izgradnju dobrih odnosa sa svim našim susedima.

“Ponovio sam interesovanje Kosova da nastavi sa redovnim sastancima u Briselu o elementima sveobuhvatne normalizacije usredsređene na međusobno priznanje” rekao je Bilsjimi.

On je dodao da je sa Lajčakom takođe razgovarao i o opcijama za “uspešnu preregistraciju vozila na RKS tablice”.

Comments

Pročitaj još