• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Za mene je opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji važna stvar

Foto: TV Pink printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na svom Instagram nalogu “avucic” da smatra da je veoma važno da ljudi znaju kroz šta smo prošli u prethodnim decenijama, šta se dogodilo u prethodnih 10 godina i šta se dogadjalo prethodnih nekoliko meseci. 

“Naime, 1999. godine izgubili smo faktički suverenitet na Kosovu i Metohiji, bez prava na nasu vojsku, a 2004. je krenuo progrom, 2008. godine Kosovo proglašava nezavisnost. Tada ide i pogrešna presuda Međunarodnog suda pravde, na pogrešno pitanje koje smo postavili, ali jednako loše ide i naša odluka da zamolimo Ujedinjene nacije da se razgovori premeste u Evropsku uniju. Mi onda krećemo u teške pregovore, tamo 2012. i 2013. godine, izlazimo negde na kraj sa Briselskim sporazumom. Tim sporazumom vi kupujete mir, deset godina smo kupili mira”, kaže Vučić.

Vučić je naglasio da je za Srbiju sada veoma važno da se sačuva mir i stabilnost.

“Daćemo sve od sebe. Umirujem naše ljude, naš narod. Učiniću sve da pomognemo našem narodu i da ga zaštitimo od onih koji bi da ga pobiju. Za nekoga je opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji sitnica, za mene nije. Za mene je to važna stvar” poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu “avucic”.

Comments

Pročitaj još