• Početna>
  • Vesti>

Radojević: Slušaćemo naš narod na KiM, velika podrška od predsednika Srbije

TV Most

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević izjavio je da “napadi Aljbina Kurtija ne traju samo nekoliko dana nego od prošlog septembra kada su Srbi odgovorili protestima i blokadom administrativnih prelaza”. 

“Mi kao institucionalni predstavnici Srba u privremenim institucijama samouprave u Prištini čujemo glas naroda i narod od nas zahteva da preduzmemo određene korake koji će poslati jasnu poruku i Prištini ali i međunarodnoj zajednici što se tiče daljeg našeg učešća u privremenim institucijama”, rekao je Radojević za TV Pink.  

Povodom sutrašnjeg sastanka koji je sazvao predsednik Srpske liste Goran Rakić, Radojević je naveo da će svi učesnici imati pravo da kažu i iznesu svoje mišljenje. 

“Ono što je najbitnije jeste da mi čujemo glas naroda, mi smo legitimni predstavnici Srba na KiM i čujemo naše građane, sigurno ćemo i odgovoriti u skladu sa zahtevima naših građana”, dodao je Radojević.
 
Povodom odluke Kurtija da smeni direktora Regionalnog direktorata Sever Nenada Đurića, Radojević je naveo da se jednostrani potezi Kurtija nastavljaju iz dana u dan i da oni apsolutno ne doprinose smirivaju tenzija, naprotiv doprinose konstantnom pogoršanju. 

“Smena Đurića je direktno kršenje Briselskog sporazuma jer Đurić je direktan rezultat tog Briselskog sporazuma. Po tom sporazumu, gradonačelnici četiri opštine na severu postavljaju i smenjuju regionalnog direktora. Ovaj jednostrani potez Kurtija je doveo do direktnog rušenja Briselskog psporazuma, postavlja se pitanje da li taj sporazum i dalje postoji”, naveo je Radojević. 

On je naglasio da je poslednji potez Kurtija o smeni Đurića apsolutno ujedinio sve Srbe na severu u njihovom cilju, a to je borba za opstanak.

“Đurić ima aposlutnu podršku svih policajaca Regionalne direkcije Sever, što je jasna poruka našeg jedinstva ne samo Prištine, nego i svim međunarodnim predstavnicima na KiM”, rekao je Radojević. 

Radojević je rekao da će Srbi na skupu u nedelju u Severnoj Mitrovici pokazati  nacionalno jedinstvo, privrženost jedinoj državi Srbiji, i zahvalnost pregovaračkom timu i predsedniku Srbije koji je u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima Srba na KiM. 

“Predsednik Srbije pomno prati situaciju na terenu, velika nam je podrška. Uz njega osećamo olakšanje u našoj daljoj borbi”, naveo je Radojević.

Comments

Pročitaj još