• Početna>
  • Vesti>

Rakić: U subotu hitan sastanak predstavnika kosovskih institucija na severu KiM, predložiću da ih napustimo

Foto: Radio Mitrovica sever

Predsednik Srpske liste Goran Rakić zakazao je za subotu, 5. novembar hitan sastanak svih predstavnika kosovskih institucija na severu Kosova i Metohije na kome će izaći sa predlogom da svi Srbi napuste kosovske institucije na severu.

Na ovakav korak, predsednik Srpske liste se odlučio zbog odluke generalnog direktora kosovske policije da suspenduje regionalnog direktora Kosovske policije u Direkciji sever Nanada Đurića.

“Imajući u vidu najnoviju sramnu, nelegalnu i antisrpsku odluku Prištine kojom je suspendovan direktor Regionalne direkcije Sever gospodin Nenad Đurić jer je odbio da svojim sugrađanima izdaje opomene jer poseduju legalne KM registarske oznake, a što su rukovodstvo Srpske liste i svi gradonačelnici sa severa juče pozdravili i podržali, želim da obavestim javnost da sam za subotu zakazao hitan sastanak svih predstavnika kosovskih institucija na severu Kosova i Metohije na kome ću im predložiti da svi Srbi napuste kosovske institucije na severu, počev od mene lično, pa i iz lokalnih samouprava, tužilaštva, suda, policije, i svih ostalih organa” naveo je Rakić u saopštenju.

“Imajući u vidu sve pritiske kojima je izložen naš narod i svi ponosni Srbi koji ne pristaju da budu dekor Prištine potrebno je da u saradnji sa našom državom Srbijom jačamo i gradimo srpske institucije na ovim prostorima” dodaje Rakić u daljem tekstu saopštenja.

Rakić je podsetio da su Đurića, na poziciju direktora Regionalne direkcije Sever birali Srbi i četiri gradonačelnika sa severa, i da Priština, kako je naveo, nema nikakvo pravo da preduzima bilo kakve sankcije prema njemu.

“Svi mi smo u kosovske institucije ušli jer je to bio deo Briselskog sporazuma, imajući u vidu da Priština ne poštuje potpisano, jasno je da mi nemamo šta da tražimo u tim institucijama jer je očigledno da Priština bez ikakvih posledica krši svaki od potpisanih sporazuma. Ujedno želimo da poručimo, da mi, politički predstavnici srpskog naroda, nećemo dozvoliti da se napadamo mi i naš narod, i da nemo posmatramo kako Priština sprovodi teror nad našim građanima” stoji na kraju saopštenja predsednika Srpske liste.

Comments

Pročitaj još