• Početna>
  • Vesti>

Kosovski MUP: Suspendovan regionalni direktor Kosovske policije u Direkciji Sever Nenad Đurić

Foto: Print screen, Kosovo online

Generalni direktor Kosovske policije, na preporuku PIK-a, suspendovao je danas regionalnog direktora Kosovske policije u Direkciji Sever Nenada Đurića zbog kako se navodi u saopštenju kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova, “neostvarivanja zakonskih ovlašćenja i sprovođenja službenih odluka”.

“Njegova suspenzija je zasnovana na zakonskim ovlašćenjima, administrativnom uputstvu br. 04/19 za prekršaje, mere i disciplinske postupke u Kosovskoj policiji i preporuci PIK-a. Kosovska policija će nastaviti da izvršava svoje obaveze u sprovođenju zakonskih zadataka i ovlašćenja, profesionalnio, u službi svih građana bez razlike, stoga neće tolerisati uključivanje bilo kog zaposlenog u aktivnosti ili radnje koje su u suprotnosti sa zakonskim odredbama i administrativnim uputstvima” navodi se u saopštenju MUP-a.

U toku je prva faza primene nove odluke kosovske vlade o registraciji vozila na RKS – izdavanje opomena, zbog čega su policajci regiona Sever sa gradonačelnicima juče saopštili da neće sprovoditi tu odluku.

To je na jučerašnjoj konferenciji za medije saopštio upravo direktor Regionalne direkcije policije za region Sever, Nenad Đurić.

„Politička je i uperena prevashodno protiv srpske zajednice kojoj i sami pripadamo i delimo zabrinutost povodom svih jednostranih akcija“, rekao je tada Đurić.

Comments

Pročitaj još