• Početna>
  • Vesti>

Fon der Lajen u Prištini: Radimo na rešenjima koja će moći da se implementiraju

Foto: RTS

Predsednica Evropske Komisije na svojoj turneji po Zapadnom Balkanu danas boravi u Prištini odakle poručuje da se radi na rešenjima koja su primenjiva u kontekstu dijaloga Beograda i Prištine.

U obraćanju posle razgovora sa Vjosom Osmani u Prištini Ursula fon der Lajen je rekla da se radi na primenjivim rešenjima vezano za tablice i druga pitanja u dijalogu Beograda i Prištine.

“Mislim da je ključno da se pravila poštuju. Postoje pravila i ona moraju da se poštuju u svakoj zemlji. Istovremeno, ako postoji tranzicioni perioda, on treba da prođe glatko i treba da bude inkluzivan. Znam da se još radi na rešenjima i govorim u kontekstu dijaloga koji podržava i specijalni predstavnik EU”, rekla je fon der Lajen.

Najveći deo svog obraćanja u Prištini predsednica EK je posvetila energetskoj krizi izazvanoj ratom u Ukrajini.

Domaćinima je poručila da vidi njihovu posvećenost vrednostima EU, ambicioznim reformama i usklađivanjem sa našim odgovorom na ruski rat protiv Ukrajine.

Predsednica Evropske komisije ponavlja da energetski rat Rusije pogađa sve u Evropi a da je EU obezbedila paket energetske podrške i da je opredelila 75 miliona evra za zaštitu građana i preduzeća na Kosovu.

Comments

Pročitaj još