Radio Gračanica obeležava 23 godine rada i postojanja

Foto: Radio Gračanica

Radio Gračanica, koja danas slavi 23 godine rada i postojanja, počela je sa radom 21.10.1999. godine i do danas je zadržala mesto najslušanije srpske radio stanice na Kosmetu.

Osnovali su je radnici RTS-RTP. Nastavlja da radi kao naslednik Radio Prištine, danas deo sistema i posebna poslovna jedinica JP Mreža-Most.

Signal se prostire na području Kosovskog, Pećkog, Prizrenskog, Kosovsko-mitrovačkog i Kosovsko-pomoravskog okruga i emituje se sa predajnika u Sušici.

Radio Gračanica emituje raznovrsne programske sadržaje počev od konakt emisija  i živih prenosa, preko informativnih, dokumenatrnih, kulturnih, sportskih, dečijih sadržaja i muzičkih emisija prilagođenih svim strukturama slušalaca. U skladu sa postojećim uslovima i predviđenom dinamikom emituje 24 sata programa dnevno. Težište programa fokusira se na informisanje Srba na teritoriji Kosova i Metohije sa osvrtom na aktuelna dešavanja na teritoriji Kosovskog, Kosovsko-pomoravskog, Gnjilanskog, Pećkog i Prizrenskog okruga. Celokupni program Radio Gračanice čine sopstveni programski sadržaji i muzički spotovi produkcijskih kuća sa kojima sarađuje Radio Gračanica.

Od osnivanja pa do danas program Radio Gračanica je znatno unapređen i proširen, otvorena je i Televizija Gračanica, koja se nalazi na 54. kanalu kablovskih operatera, a sav programski sadržaj i aktuelne vesti prezentuju se na sajtu rtg.rs.

Comments

Pročitaj još