• Početna>
  • Vesti>

Još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Velikoj Hoči

Foto: Radio Goraždevac

Crveni krst Orahovac je juče tradicionalno organizovao još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi koja se na svakih šest meseci organizuje u ambulanti u Velikoj Hoči.

Kao i u prethodnim akcijama o kojima smo izveštavali, i ovoga puta su organizatori zadovoljni odazivom dobrovoljnih davalaca iz Orahovca i Velike Hoče. Bilo ih je ukupno sedamnaest, od kojih 16 muškaraca i  jedna žena.

Akciju su u delo sproveli doktori i medicinsko osoblje sa odeljenja za transfuziju krvi iz Kosovske Mitrovice.

Jedan od doktora koji su stigli u Veliku Hoču kako bi uspešno odradili ovu akciju je doktor Dragan Kastratović. On je za naš radio rekao da je zadovoljan odazivom i da je svaka jedinica krvi bitna.

„Današnja akcija koja se održava u Velikoj Hoči predviđena je da traje od devet ujutru do dva sata posle podne i za sada imamo za nas veoma zadovoljavajući odaziv. Do sad je dalo krv šesnaestoro ljudi od čega 15 muškaraca i jedna žena. Nama je to svakako dovoljan broj, naravno što više to bolje ali smo prezadovoljni i ovim brojem, zahvalan sam svima koji su učestvovali kao i Crvenom krstu Orahovac koji uvek lepo organizuje ovakve događaje“. -izjavio je dr Kastratović.

Crveni krst Orahovac je poznat po raznim aktivnostima koje organizuje i u kojima učestvuje tokom čitave godine, od dobrovoljnog davanja krvi do takmičenja, seminara i sl.

Najzaslužniji za uspešan rad ove organizacije u Orahovačkom kraju je, dugogodišnji sekretar Crvenog krsta Orahovac, Žika Manitašević, koji kako kaže nije sumnjao u lep odaziv i prezadovoljan je i ovom akcijom.

Comments

Pročitaj još