Prištinska Gimnazija obeležila 109. godina postojanja

Foto Opština Gračanica

U prostorijama novog Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu, Gimnazija je obeležila svoj 109. rođendan. Direktor Dejan Denić je kazao da je ponosan na uspehe koje đaci ove škole postižu.

Za obeležavanje 109. godina postojanja učenici Gimnazije Priština su pripremili su bogat kulturno-umetnički program. Svečanosti su, pored đaka i profesora, prisustvovali i direktorica opštinskog Odeljenja obrazovanja Brankica Nićič, te direktori Medicinske i Ekonomsko – trgovinske škole.

“Prošle godine imali smo najviše uspeha od kako Gimnazija radi u posleratnim uslovima. Bila je najuspešnija, što se tiče rezultata i uspeha naših učenika na različitim takmičenja, a očekujemo da tako bude i u ovoj školskoj godini, da imamo čime da se pohvalimo”, kazao je za RTV Kim direktor ove obrazovne ustanove Dejan Denić.

Nakon više od dve decenije, Gimnazija Priština je u februaru ove godine dobila nove prostorije u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.

“Rezultati naših učenika vezuju se za prelazak u novi Srednjoškolski centar. Uslovi su znatno bolji i pokazalo se da su i rezultati bolji”, zaključio je Denić.

Nastavu u Gimnaziji u Lapljem Selu trenutno pohađa 189 učenika.

Comments

Pročitaj još