• Početna>
  • Vesti>

Pomoć Fondacije “Dajana Paunović” deci u Starom Gracku

Foto: RTV Gračanica

U sklopu humanitarne akcije koju sprovodi fondacija ,,Dajana Paunović”, predstavnici ove fondacije uručili su poklone sa igračkama, rančevima i sportskom opremom za 25-oro dece u selu Staro Gracko, nedaleko od Lipljana.

Izuzetno vredne poklone od Fondacije “Dajana Paunović” dobila su sva deca od predškolskog do osnovnoškolskog uzrasta u selu Staro Gracko.

Predsednica Fondacije, Dajana Paunović je istakla da će ovo humanitarno udruženje nastaviti da pomaže decu u Starom Gracku, ali i svu ugroženu decu u južnoj srpskoj pokrajini.

“Mislim da je volja ovog naroda koji je odlučio da ostane ovde vrlo važna. Mi pomažemo i zaista pružamo svu podršku i podržavamo njihovu borbu da ostanu i opstanu ovde da brane našu tradiciju i kulturu. Fondacija se stavila u službu ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji i mi ćemo nastaviti da delujemo u tom smeru”,  kaže za RTV Gračanica Dajana Paunović.

“Kao selo smo mnogo zahvalni Fondaciji i, kao što je Dajana rekla, nadamo se da neće biti poslednji put. Čekamo ih ponovo sa nekim novim idejama u cilju da ovo selo opstane. Samo u ovoj godini imamo u selu pet trudnica, što je za ovo selo baš dosta. Hvala Dajani, hvala na poklonima i hvala Fondaciji”, kaže učitelj Zoran Ćirković iz Osnovne škole “Braća Aksić”.

Tokom boravka u Starom Gracku, predstavnici Fondacije položili su cveće ispred spomen ploče 14 žetelaca ovog sela koji su jula 1999. zverski ubijeni, kao i šestorici stradalih u NATO agresiji.

Comments

Pročitaj još