• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Sa spomenika ubijenima i kidnapovanima u Velikoj Hoči uklonjena zastava

U noći između subote i nedelje na Spomeniku ubijenim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči pocepana je i odnešena zastava Srbije, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se ističe da su predstavnici Privremenog organa opštine Orahovac u nedelju odmah postavili novu trobojku.

“Ovo nije prvi put da ekstremisti skrnave spomenik u Velikoj Hoči, novembra prošle godine polomljen je krst, srušen jarbol i ukradena zastava sa ovog znamenja koje je podignuto u spomen na 84 nevino stradalih Srba sa teritorije ove opštine tokom 1998. i 1999. godine” navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM posebno podvlače da bi ovaj spomenik trebalo da bude mesto najvećeg pijeteta i poštovanja, ali se on uprkos tome, kontinuirano skrnavi i uništava.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju sa privremenim organom Orahovca saniraće svako takvo oštećenje, jer nećemo dozvoliti da mržnja i nasilje opstanu” stoji u daljem tekstu.

“Nema sumnje da ovakvi sramotni incidenti imaju svoje uporište u antisrpskim izjavama i postupcima političara iz Prištine koji nemaju poštovanja ni trunke civilizacijskog odnosa ni prema Srbima koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji, a mira ne daju ni mrtvim Srbima, čiji se grobovi i spomenici učestalo vandalizuju”navodi se na kraju saopštenja.

Comments

Pročitaj još