• Početna>
  • Vesti>

Svetska prvakinja svečano dočekana i pozdravljena u rodnom gradu

Foto Radio Mitrovica sever

Nada Petronić, reprezentativka Srbije i takmičarka Kik-boks kluba “Kosovska Mitrovica” koja je nedavno na svetskom juniorskom prvenstvu u Italiji osvojila prvo mesto u kategoriji do 70 kg, danas je svečano dočekana od strane njenih prijatelja, vršnjaka, sugrađana, sportskih radnika i predstavnika opštine.

Ispred Ustanove za sport pozdravio je direktor, Petar Trajković, i podsetio da je Nada „prošle godine bila najmlađi najuspešniji sportista grada, i da permanentno nastavlja uspon ka nekim većim sportskim dostignućima. Ovo je svakako i zasluga njenog matičnog kluba na koji su svi jako ponosni, a sada je cela država ponosna i na Nadu i na Kik boks klub „Kosovska Mitrovica“ i na naš grad“.

Svetska prvakinja se u svom obraćanju zahvalila svojoj porodici na podršci koju joj pruža, treneru Milunu Milenkoviću Lunetu, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, koja je uvek prisutna da ih podrži, kao i lokalnoj samoupravi. Svojim vršnjacima je poručila da „prate svoje snove i veruju u seba, kao što je to i ona učinila“.

Nadin trener Milun Milenković je podsetio da je ovo kruna njenog dosadašnjeg uspeha, ali da se tu neće stati, kao i da je ovo je za sada najveće odličje kojim se okitio klub.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić se na postignutom uspehu zahvalio Nadi Petronić i istakao da je ovo ponos, nada i budućnost našeg grada i čitave Srbije.

„Hvala ti što si učinila da Kosovska Mitrovica i boj Srbije, naše zastave, budu pobedničke, i time si iskazala koliko se voli svoj grad i svoja država, i da na pravi način promovišete najviše vrednosti. Ovo je veliki dan za Nadu, njen klub i naš grad, ali i poziv za sve vas, draga deco, da budete jedni uz druge, i da sloga i jedinstvo budu iznad svega“, istakao je Spirić.  

Ovo je dokaz da igrom, znanjem i sportom možemo da pobeđujemo, a lokalna samouprava će se uvek truditi da podrži svaki sport i ulaže u njegov razvoj, naveo je Aleksandar Spirić.   

Comments

Pročitaj još