• Početna>
  • Vesti>

Kosovska Vlada: Odluka o finansijskoj pomoći, sledeće godine popis stanovništva

Foto: Tanjug

Usvojena odluka vlade o finansijskoj pomoći, sledeće godine popis stanovništva.

Vlada u Prištini usvojila je danas odluku o takozvanom finansijskom paketu, koji će prema najavi kosovskog premijera Aljbina Kurtija pomoći različitim kategorijama stanovništva da se lakše prevaziđu problemi koje je izazvala visoka inflacija.

Koha javlja da je kosovski ministar finansija Hekuran Murati rekao da pomoć u iznosu od 50 evra neće biti uplaćena zaposlenima u javnom sektoru u sklopu plate za septembar, već u okviru oktobarske zarade.

“Svi službenici u javnom sektoru koji su radili puno radno vreme tokom ovog meseca i koji primaju platu manju od 1.000 evra – dobijaće dodatnih 50 evra do kraja godine. Budući da je odluka upravo donešena, pomoć predviđena za septembar i oktobar biće uplaćena u okviru oktobarskih zarada”, objasnio je Murati.

Na jučerašnjoj sednici vlade, kako javlja Koha, doneta je odluka da od 1. septembra 2023. do 16. oktobra 2023. godine bude sproveden popis stanovništva na Kosovu.

Prethodni popis stanovništva na Kosovu obavljen je 2011. godine.

Tada je ukupan broj stanovnika na Kosovu iznosio oko 1,8 miliona.

Međutim, tokom popisivanja izostavljeni su stanovnici u opštinama na severu Kosova, pošto su bojkotovali pomenuti proces

Comments

Pročitaj još