• Početna>
  • Vesti>

Elena Stojanović: U toku digitalizacija Borbe od 1922. do danas

Foto: Radio Mitrovica sever

Elena Stojanović, glavna i odgovorna urednica časopisa Borba rekla je tokom posete Kosovskoj Mitrovici, da će priče sa Kosova i Metohije uvek biti zastupljene kako  u samom listu, tako i na portalu Borbe.

„Mi nismo dnveni list, mi smo mesečnik, tema je puno, ideja i predloga. Kultura je tokom perioda korone dosta pretrpela i nije bilo dosta kulturnih događaja, koji su odlagani ili otkazivani, ali ove godine se kultura vraća i što se tiče festivala i manifestacija“ rekla je Stojanović.

Borba izlazi na 32 strane, i podeljena je po rubrikama.

“Ono što ja volim su autorski tekstovi, da se držimo istorije, s obzirom da Borba ima bogatu arhivu, i svi ti neki događaji koji su se desili, a mi imamo sačuvane fotografije, uvek to volimo da prenesemo i da podsetimo. Na primer, Formula 1 je bila 1939. godine u Beogradu, borba bikova je bila 1972. godine na Tašmajdanu, prva i jedina korida koja je uopšte održana kod nas“ istakla je glavna i odgovorna urednica Borbe za program Radio Kosovske Mitrovice, navodeći da je u toku digitalizacija svih brojeva Borbe od 1922. godine do danas.

Comments

Pročitaj još