• Početna>
  • Vesti>

Šef EULEX-a nakon pucnjave kod Gazivoda: Pojačaćemo patrole u ovoj oblasti

Foto: Eulex

Šef EULEX-a Lars-Gunar Vigemark najavio je da će ova misija pojačati svoje patrole nakon današnjeg incidenta na jezeru Gazivode kada je, kako je prethodno saopštila policija, oko 10 hitaca ispaljeno je na službenike pogranične policije.

Vigemark je u objavi na Tviteru takođe potvrdio da u pucnjavi niko nije povređen, sa druge strane, kazao je da takve aktivnosti predstavljaju krivično delo i da bi trebalo da se zaustave.

„Današnja pucnjava na jezeru Gazivode/Ujmani je još jedan napad vatrenim oružjem na Kosovsku policiju. Niko nije povređen, ali ovi napadi nisu samo opasni, već su krivična dela i treba ih odmah prekinuti. EULEX će pojačati svoje patrole u toj oblasti“, poručio je šef misije EULEX.

Podsetimo, Kosovska policija saopštila je u popodnevnim satima da je oko 11.25 časova pucano u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, u trenutku postavljanja patrolnog čamca na jezeru Gazivode.

U saopštenju policije međutim, nije bilo navoda o osumnjičenim osobama. Sa druge strane, kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja i kosovski premijer, Aljbin Kurti, samo par sati kasnije su sa ovim incidentom direktno povezali, kako su naveli „srpske ilegalne grupe“, odnosno „kriminalne grupe na Severu“.

U međuvremenu su se oglasili Srpska lista i Direktor Kancelarije za KiM koji su poručili da osuđuju svako ugrožavanje bezbednosti.

Sa druge strane, pozvali su građane da „ne nasedaju na provokacije“ Prištine, uz naznaku da Aljbin Kurti želi da „kriminalizuje Srbe da bi opravdao svoje nasilne akcije od Štrpca do Leposavića!“.

Comments

Pročitaj još