• Početna>
  • Vesti>

Kisić: Srećna sam što su učesnici sportskog kampa”Srbija te zove 2022″ i deca sa Kosova i Metohije

Foto: Dejan Urošević

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević posetile su decu iz dijaspore, učesnike ovogodišnjeg sportskog kampa „Srbija te zove 2022“, koje organizuje udruženje „Sportstars“, a čije održavanje je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Veliko je zadovoljstvo biti u društvu dece, zbog koje sve što radimo ima smisao i koja su naša budućnost. Ovde su deca iz naše dijaspore, koja su došla u svoju zemlju, odakle potiču njihovi preci i nadamo se da će oni sutra, kao vrhunski sportisti, sa ponosom nositi dres Srbije i da ćemo, zahvaljujući njima, mnogo puta čuti našu himnu na postoljima širom sveta“, rekla je Kisić.
Ministarka Kisić je dodala da je srećna što su među učesnicima u kampu i deca iz jednog od najlepših delova naše zemlje, Kosova i Metohije.

Kisić je zahvalila udruženju „Sportstars“ na promovisanju pravih vrednosti i značaja sporta, navodeći da u kampu, koji se održava uz podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, deca imaju priliku da u svojoj zemlji uče od najboljih sportista naše države.
Ministarstvo za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja uvek će podržavati aktivnosti udruženja kao što je „Sportstars“, dodala je Kisić.

Proslavljeni odbojkaš i reprezentativac Srbije Željko Tanasković, koji je jedan od trenera u ovom kampu, zahvalio je ministarki Kisić na podršci i naveo da deca u kampu imaju priliku da se ostvare u sportovima kojima se bave i da, pored svakodnevnih treninga i utakmica, upoznaju lepote glavnog grada Srbije.
Tanasković je istakao da je podrška Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja veoma bitna i da će se predavači truditi da svako dete sa ovogodišnjeg kampa ostvari svoje snove.

Comments

Pročitaj još