• Početna>
  • Vesti>

Na sedmom zasedanju SO Severna Mitrovica usvojen prvi budžetski cirkular za 2023. godinu

Foto: Radio Mitrovica sever

Na sedmom redovnom zasedanju Skupštine opštine Severna Mitrovica usvojen je prvi budžetski cirkular za 2023. godinu a u skladu sa Zakonom o davanju na korišćenje opštinske nepokretne imovine formirana je i komisija za razmatranje ponuda za izdavanje autobuske stanice.

Opština Severna Mitrovica će za narednu godinu imati na raspolaganju ukupno 5.979.551 evro rekla je zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić, koja je prisutnima predstavila budžetski cirkular.

„U kategoriji administracije, opština Severna Mitrovica će imati 2.833.173 evra. U sektoru zdravstva, na raspolaganju će biti iznos od 1.438.046 evra. U kategoriji obrazovanja za 2023. godinu opština Severna Mitrovica će imati 1.708.332 evra“ rekla je Hodžić.

Zamenica gradonačelnika je istakla da je ovo prvi cirkluar, čija procedura nalaže da bude usvojen bez ikakvih promena.

„Ovo je prvi cirkular, gde ne možemo ništa da menjamo i intervenišemo. Praktično, procedura nalaže da se prva okružnica usvoji od strane opštine i predstavlja konfirmaciju da smo primili k znanju, koja su nam ograničenja, što se tiče budžeta za narednu godinu. Sledeći korak je proces, koji podrazumeva drugu okružnicu, sa više detalja, gde ćemo moći da razmotrimo budžetsku liniju i u skladu sa zakonom usvojiti budžet za narednu godinu“ navela je Hodžić.

Na današnjem zasedanju je formirana i komisija za razmatranje ponuda za izdavanje autobuske stanice, u skladu sa Zakonom o davanju na korišćenje opštinske nepokretne imovine.

U cilju sprovođenja procedure za izdavanje na korišćenje opštinske nepokretne imovine formirana je komisija za procenu koja se sastoji od pet članova, Ilija Novak, Aida Seidiu, Ivan Zaporočac, Ivana Rakić i predstanici Udruženja poslovnih žena region sever.

Skupština opštine formirala je i komisiju za žalbe, kojom će razmatrati žalbe strana u proceduri davanja na kratkoročno i dugoročno korišćenje opštinske nepokretne imovine u petočlanom sastavu, Kristina Kasalović, Hamid Mripa, Dragiša Maksimović, Gordana Savić i predstavici nevladine organizacije Centar za razvoj žena.

Sednici je prisustvovalo 18 od ukupno 19 odbornika.

Comments

Pročitaj još