• Početna>
  • Vesti>

KP: Angažovane relevantne jedinice policije, do ove faze istrage pretnje bombama lažne

Foto: Kosovska policija

Policija Kosova je danas u ranim jutarnjim časovima od osoblja pojedinih škola dobila informaciju o pretnjama eksplozivom (bombama) u školskim zgradama, koje se nalaze uglavnom u sredinama naseljenim Srbima, stoji u zvaničnom saopštenju kosovske policije dostavljenom medijima.

“Na osnovu dosadašnjih informacija, ove pretnje su upućivane u različitim regionima u pojedinim školskim objektima (do sada na oko 30 lokacija), a pretnje su upućivane putem elektronskog obrasca i telefonskih poziva.

Pozivajući se na dobijene informacije, Kosovska policija je odmah preduzela sve neophodne mere i policijske radnje u cilju rešavanja i istrage ovih slučajeva, angažujući relevantne policijske jedinice, uključujući i jedinice za tretman eksploziva i jedinicu (K-9). Policija Kosova je takođe preduzela konkretne akcije evakuacije radi opšte bezbednosti, dok će nastaviti svoju posvećenost održavanju ustavnog poretka, obezbeđivanju bezbednosti na nacionalnom nivou i obezbeđivanju bezbednosti svim građanima bez razlike”, stoji u saopštenju.

Policija Kosova je do ove faze uspela da tretira i verifikuje neke od školskih objekata za koje se pokazalo da su lažne pretnje, tako da pozivaju građane da ne stvaraju paniku, jer je Policija Kosova prisutna i angažovana na svim lokacijama radi detaljne istrage.

Comments

Pročitaj još