• Početna>
  • Vesti>

Zastava Srbije ponovo vraćena na jarbol ispred spomenika žrtvama albanskog terora u Prilužju

Foto: RTV Gračanica

Više mlađih Albanaca juče popodne skinulo je srpsku zastavu  sa spomenika žrtvama albanskog terora u centru Prilužja u opštini Vučitrn. Oni su zastavu potom odneli u albanski deo ovog sela gde su je i zapalili. Ovaj događaj je uneo dodatno uznemirenje i ogorčenje u ovom jednom od najvećih srpskih sela u centralnom Kosmetu.

Predsednik privremenog organa Vučitrn-Prilužje Milan Kostić za RTV Gračanica kaže da se radi o mladićima koji često šetaju kroz Prilužje i da bi trebalo obavestiti roditelje pre svega, jer sukob ne vodi ni čemu.

“Grupa albanskih mladića već mesec dana šeta kroz selo, neki od njih su došli baš u vreme kad je padala velika kiša i bilo nevreme, skinuli su zastavu odneli do ulice koja je udaljena 300-400 metara i tu su zapalili zastavu. Dok su palili zastavu pevali su i nacionalističke pesme, neki od mešstana su ih videli na licu mesta. Inače uvek su u grupi od sedam, osam njih, policija je upoznata sa tim, a treba obavestiti i roditelje pa onda pokrenuti postupak, jer sukob nigde ne vodi” istakao je Kostić.

U vreme ovog zlodela u Prilužju je bilo jako nevremem pa su meštani uglavnom bili u svojim kućama.

Vladimir Ristić iz sela Prilužje, očevidac, kaže da su primetili da se nešto dešava tek kada su čuli galamu.

“Sedeo sam sa drugarima u dvorištu, čuli smo galamu i pevanje a onda smo videli grupu mladih albanaca koji drže zapaljenu srpsku zastavu i pevaju pesme na albanskom. Kada su nas ugledali bacili su zastavu u travu i pobegli, nismo ih prepoznali, jer žive sa druge strane reke Lab, nisu nam poznati”, dodao je Ristić.

Zastava Srbije danas je ponovo vraćena na jarbol ispred spomenika žrtvama albanskog terora u Prilužju. Međutim, ništa ne može ukloni gorčinu onog što se desilo, ali i drugih brojnih zlodela koja se neprestano dešavaju Srbima na Kosovu i Metohiji.

Comments

Pročitaj još