• Početna>
  • Vesti>

Opština Zvečan potpisala ugovor za pružanje usluge ličnog pratioca deteta

U ime 13 opština sa Kosova i Metohije Opština Zvečan, u okviru namenskih transfera koje je odobrilo Ministarstvo za rad i socijalna pitanja u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, potpisala ugovor za pružanje usluge ličnog pratioca deteta.

Usluga “Lični pratilac deteta” dostupna je deci sa poteškoćama u razvoju ili sa invaliditetom, koja su deo vaspitno-obrazovnog sistema Republike Srbije. Lični pratilac pomaže korisnicima usluge prilikom kretanja, održavanja lićne higijene, ishrane, oblačenja, učenja i međusobne komunikacije. U ime 13 opština sa Kosova i Metohije, ugovor potpisuje Opština Zvečan u okviru namenskih transfera koje je odobrilo Ministarstvo za rad i socijalna pitanja u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

“Ta deca su u obrazovnom sistemu Ministarstva prosvete, ona pohađaju nastavu kao i sva ostala deca, ali je potreban lični pratilac. Trinaest opština je obuhvaćeno ovim projektom, 44 dece imamo na KiM, što znači da imamo i 44 pratioca”, izjavila je za TV Most Svetlana Miladinov, pomoćnica direktora Kancelarije za KiM.

Navodi da je u ime opština sa KiM ugovor potpisao Ivan Todosijević predsednik opštine Zvečan koja je nosilac i ugovora za gerontodomaćice..

“Opština Zvečan je u ime svih opština raspisala tender, javnu nabavku praktično za obe usluge, ovoga puta je Društvo za cerebralnu paralizu Ivanjica dobilo na tenderu za lične pratioce dece. Opština Zvečan je potpisala ugovor što znači da će vrednost ovog projekta od pet miliona i sto hiljada dinara biti raspoređeno na sve tri ove opštine što će Društvo za cerebralnu paralizu iz Ivanjice rasporediti u onoj meri gde se deca tj. lica sa potrebama ličnog pratioca i nalaze”, rekla je Miladinov.

U okviru ove usluge biće angažovana 44 lična pratioca za 44 korisnika usluge.

U Opštini Zvečan biće angažovano 5 ličnih pratilaca.

Vrednost projekta je 5.149.500,00. Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Ivanjica je pružalac usluge Lični pratilac deteta četvrtu godinu za redom na teritoriji Kosova i Metohije.

Comments

Pročitaj još