• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Svi napadi i incidenti po pravilu idu sinhronizovano sa izjavama prištinskih političara da sa Srbima nema razgovora

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Prethodne noći u selu Prekovac, u opštini Novo Brdo, obijena je i opljačkana prodavnica prehrambene robe u vlasništvu Dušana Perića, i to drugi put za mesec dana, a na meti lopova našla se i lokalna gvožđara u vlasništvu Siniše Dimića, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Osim ogromnog stresa koji su doživeli, ovim porodicama je ovim nedelima direktno ugrožena i egzistencija, njihov ostanak i opstanak na prostoru KiM, dodaje se.

Politika nekažnjavanja ovog i ostalih incidenata usmerenih prema Srbima na KiM direktno stimuliše izgrednike, a Priština svojim ćutanjem od Srba pravi legitimne mete.

Ovakvim nepočinstvima Srbima se šalje nedvosmislena poruka da za njih normalan i bezbedan život na Kosmetu nije moguć, stoji u saopštenju.

“Svi napadi i incidenti po pravilu idu sinhronizovano sa izjavama i stavovima prištinskih političara da sa Srbima nema razgovora i mirnog suživota, čime direktno podstiču etničko nasilje” navodi se.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u svom saopštenju poručila da će insistirati da se počinioci ovog razbojništva uhapse i adekvatno sankcionišu.

Comments

Pročitaj još