• Početna>
  • Vesti>

Odbojkaški turnir “Sport kao međunarodni jezik” održan prošlog vikenda u organizaciji Italijanskog kontigenta KFOR-a

U nedelju 8.maja u Belom Polju u organizaciji Kampa “Villaggio Italia” održan je međunardni turnir odbojke , na kojem je učestvovala vojska Regionalne komande KFOR-a Zapad (RC-V): 16 timova iz 10 različitih nacija, saopštio je italijanski kontigent KFOR-a.

Turniru je prisustvovao komandant pukovnik Marko Javarone i poželeo dobrodošlicu nevladinoj organizaciji „Caritas Umbria“ iz Raduloca (Opština Klina) čiji su gosti, učestvovali na takmičenju.

Turnir je bio važan trenutak da se još jednom podvuče kako sport igra odlučujuću ulogu u svim porodičnim i društvenim kulturama zahvaljujući svojoj obrazovnoj funkciji: on predstavlja osnovno sredstvo za širenje ključnih vrednosti kao što su lojalnost, pravičnost, disciplina i društvena inkluzija.

Multinacionalni kontingent predvođen Italijanom, baziran na puku kopnene artiljerije „A Cavallo“ Brigade Pocuolo iz Friulia, deluje u skladu sa tri smernice koje imaju za cilj da garantuju bezbednost manastira Dečane, nadgledajući slobodu kretanja u zapadnom sektoru Kosovo i favorizovanje ekonomskog i socijalnog razvoja kosovskog stanovništva kroz projekte Civilne i Vojne Saradnje (CIMIC).

Comments

Pročitaj još