• Početna>
  • Vesti>

Brnabićeva posle sastanka sa Hilom: SAD važan partner Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbija Ana Brnabić sastala se sa novim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Kristoferom Hilom.

Premijerka Brnabić poželela je dobrodošlicu gospodinu Hilu i izrazila nadu da će tokom njegovog mandata, već dobri odnosi Srbije i SAD, biti dodatno unapređeni.

Hil je naveo da ovo nije njegova prva poseta našoj zemlji, da mu je čitav region veoma dobro poznat i da je jasno da Srbija napreduje u dobrom smeru.

Brnabićeva je istakla da su SAD izuzetno važan partner Srbije, kao i da američke firme zapošljavaju veliki broj naših građana i da rade na nekim kapitalnim projektima, poput Moravskog koridora.

Predsednica Vlade i ambasador Hil složili su se da će u narednom periodu zajedno raditi na očuvanju mira i jačanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu, imajući u vidu da je to prema njihovim rečima, uslov svih uslova za napredak i Srbije i celog regiona Zapadnog Balkana.

Kada je reč o trenutnoj situaciji između Beograda i Prištine, Brnabićeva i Hil su saglasni da je dijalog jedini i najbolji put do normalizacije odnosa dveju strana. Predsednica Vlade je istakla da je Srbija posvećena dijalogu i okrenuta budućnosti, navodi se u saopštenju.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još