• Početna>
  • Vesti>

Sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju izgrađen savremeni sportski poligon u Lapljem Selu

Na inicijativu stanara pet stambenih zgrada u Lapljem Selu, sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju izgrađen je i opremljen savremeni sportski poligon u ovom mestu, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u ovaj novoizgrađeni sportski teren za mali fudbal i košarku uložila oko 3 miliona dinara. Radovi su završeni, teren je opremljen i neophodnim sportskim rekvizitima i teren je juče zvanično predat na korišćenje meštanima Lapljeg Sela. Na terenu je urađeno i noćno osvetljenje, što pruža mogućnost da se teren za sportske aktivnoati koristi i u večernjim satima.

Predsednik Privremenog organa opštine Pritšina sa sedištem u Gračanici Novak Živić istakao je da će ovaj teren biti od velikog značaja pre svega za decu i omladinu koja žive u Lapljem Selu i okolini.

“Cilj nam je da decu odvojima od TV-a, telefona, da se više druže, bave sportom i steknu nova prijateljstva. Kancelarija za KiM i direktor Petar Petković obezbedili su oko tri miliona dinara za izgradnju ovog poligona. Napravljena je nova podloga, teren je ograđen, obezbeđeni novi koševi i golovi, a i osvetljen je pa će moći da se koristi i uveče” rekao je Živić.

Izvor: Radio MItrovica sever

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još