• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju donirala jednokratnu pomoć i sedišta za novorođene bebe iz Opštine Zvečan

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, dodelila je Privremenom organu opštine Zvečan sedišta za bebe koje, su rođene početkom ove godine.

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan, Ivan Todosijević, prilikom uručivanja ove značajne donacije na početku se zahvalio svim majkama koje su na svet donele naše nove sugrađane, izrazivši želju da će se ove godine povećati natalitet jer deca su naša budućnost, naša nada i bolje sutra na ovim prostorima.

Vlada Republike Srbije, novorođenim bebama u opštini Zvečan dodeljuje jednokratnu novčanu pomoć, koja je počela sa isplatom od 01.01.2022 godine, kao i roditeljski dodatak.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, unazad 10. godina obezbeđuje novčana sredstva u visini od 10.000 dinara za svako novorođeno dete, a odlukom opštine Zvečan jednokratna novčana pomoć se dodeljuje za prvo dete 10.000 dinara, za drugo 20.000, za treće dete 30.000 dinara i za četvrto dete 40.000 dinara.

“Zahvaljujući Republici Srbiji, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i odluci opštine Zvečan, uspeli smo bar malo da pomognemo roditeljima a bebe će svojim dolaskom usrećiti njihove živote, kao i živote svih nas” naveo je Todosijević.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Privremeni organ opštine Zvečan

Comments

Pročitaj još