• Početna>
  • Vesti>

Čović: Niko u Srbiji nema interes da naudi Diku Martiju

Foto: Printscreen

Niko u Srbiji, a posebno srpske bezbednosne službe nemaju nijedan jedini interes da se bivšem specijalnom izvestiocu Evropske komisije Diku Martiju nešto loše desi, poručio je danas nekadašnji šef Koordinacionog centra za KiM Nebojša Čović.

“Očigledno da je sada atmosfera velikih spinovanja i manipulacija, to je jedna od većih gluposti koja je ubačena, ali sada se u Haškom veću vodi sudski postupak za Tačija, Veseljija i ostale egzotične likove sa KiM, gde podaci Dika Martija dosta služe u tim optužnicama”, rekao je Čović komentarišući Martijeve tvrdnje za svajcarske medije da već duže vreme živi sa policijskom zaštitom jer mu život ugrožavaju “radikalni elementi srpskih obaveštajnih službi”.

On kaže da se optužbe mogu definisati na strani “velike albanske lobi mašinerije sa izrazitim elementima u Švajcarskoj”.

“Posle Albanije i KiM, najveća koncentracija Albanaca se nalazi u Švajcarskoj”, dodao je Čović.

Na pitanje kako u tom smislu vidi kampanju Prištine za vreme ukrajinske krize, Čović odgovara da ona “stalno muti vodu i da stalno glumi histeriju straha od Srbije”.

“Pričaju nerealne stvari da će Srbija napraviti agresiju na prostoru KiM. Srbija ne može da napravi agresiju na delu svoje teritorije, ako pratimo i izjave naših zvaničnika i ponašanje Srbije, vidite da Srbija drži tezu vrlo čvrsto da je ona ključni element stabilnosti u kompletnom regionu Zapadnog Balkana”, istakao je Čović.

On napominje da u regionu postoje mnogi koji su “neprekidno opterećeni Srbijom”, a jedan od razloga je, kaže, što su nesposobni da reše probleme u svojim državama.

“Ti problemi će biti sve veći, kao i u celoj Evropi, izazvani rusko-američkim sukobom ili sukobom Rusije i NATO na prostoru Ukrajine”, rekao je Čović.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još