Vjosa Osmani u poseti Kataru

Tokom posete Kataru, Vjosa Osmani se sastala sa čelnicima Katarske privredne komore i rukovodiocem Katarske fondacije, a obratila se i  prisutnima Arapskog centra za istraživanje i političke studije, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Na sastanku sa predsednikom Privredne komore Katara Khalifom bin Jassimom Al Thanijem i predstavnicima poslovne zajednice u Kataru razgovarala o mogućnostima povećanja investicija u različitim oblastima, uključujući poljoprivredu, turizam i infrastrukturu.

Nju je takođe dočekala i glavna izvršna direktorka Katarske fondacije Sheikha Hind Bint Hamad Al Thani, gde je bilo reči o unapređenju obrazovanja i zdravstvenog sistema kao preduslova za razvoj ljudskih resursa.

Osmani je takođe razgovarala sa grupom naučnika na predavanju koje je organizovao Arapski centar za istraživanje i političke studije, o istoriji Kosova, uticaju rata, procesu izgradnje i trenutnom položaju Kosova u svetskoj politici. U razgovoru sa učesnicima, govorila je i o ruskoj agresiji u Ukrajini .

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još