Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Beograd, 22. marta 2022 - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic predsedava sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost. Na fotografiji predsednik Skupstine Srbije Ivica Dacic, predsednik Aleksandar Vucic, premijerka Ana Brnabic. FOTO TANJUG/RADE PRELIC/bs

U Palati “Srbija” održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, kojom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sednici su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, predsednik Skupštine Ivica Dačić, ministri odbrane i policije Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, direktor BIA Bratislav Gašić, predstavnici bezbednosnog sektora, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Kako je bilo najavljeno, na sednici je trebalo da bude reči o odbijanju Aljbina Kurtija da se izbori održe na Kosovu i Metohiji, pretnjama sankcijama Srbiji i odnosima prema NIS-u i nabavci nafte za srpsko tržište.

Predviđeno je i da se analiziraju sva dešavanja, posebno imajući u vidu krizu sa snabdevanjem osnovnim životnim namirnicama u Evropi.

Nakon sednice Saveta, predsednik je razgovarao sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, kao i sa ambasadorima Kvinte. 

Izvor: RTS / Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još