• Početna>
  • Vesti>

Projekcije filma ,,Mrak” u Gračanici, Šilovu i Ranilugu

Dom kulture „Gračanica“ organizuje projekcije filma „Mrak“, reditelja i scenariste Dušana Milića.

Posle beogradske i gračaničke premijere 17. marta 2022. u ponedeljak, 21. marta, biće organizovana još jedna projekcija u Gračanici sa početkom u 17 časova, kao i turneja u Šilovu (Kulturno prosvetni centar «Božidar Mitrović») u 19 časova i u Ranilugu (Dom kulture «Radomir Popović») u 21 čas.

Pre projekcija u Galeriji Doma kulture u Gračanici sa početkom od 15 časova, biće upriličena konferencija za medije i razgovor povodom filma na kojoj će učestvovati reditelj i scenarista Dušan Milić, glumac Nikola Rakočević i gosti.

Radnja filma smeštena je u vreme martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji. U planinskim zabitima Kosova, na imanju okruženom gustom šumom, živi Milica sa majkom Vukicom i dedom Milutinom. Svaku noć porodica se povlači u zabarakadiranu kuću, prestravljeni terorom koji dolazi iz šume. Da li je taj užas opkoljene kuće odjek nedavno završenog rata ili samo njihova mašta, kako ih opominju zvaničnici KFOR-a? Nema materijalnih dokaza da se nešto loše događa, ali svake naredne noći njihov strah raste.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još