• Početna>
  • Vesti>

Određen jednomesečni pritvor za 25 uhapšenih u akciji PIK-a

Foto: Kosovska policija

U sklopu akcije PIK-a pod nazivom „Tačka“ koja je sprovedena juče na Kosovu, od 68 službenika osumnjičenih za primanje mita i zloupotrebu položaja, uhapšeno je 48 pripadnika Kosovske policije i dva carinika, dok je 18 osoba još uvek u bekstvu. Danas je određena mera pritvora za 25 uhapšenih.

Osnovni sud u Prištini odredio je meru pritvora u trajanju od mesec dana za 25 uhapšenih, dok će odluka za preostalih 25 uhapšenih službenika biti doneta sutra.

„Okrivljeni A.K., A.Š. (A.Š.), A.H., B.L., D.L., F.S., F.GJ., G.A., G.H., G.Š. (G. Sh.), G.T., H.D., H.P., H.H., I.D., I.D., I.T., K.S., L.H., M.B., R.T., S.M., Dž.H. (XH.H), Dž.H.(XH.H) i Dž.L. (XH.L) terete se za izvršenje krivičnih dela: ‘učešće i organizovanje kriminalne grupe’, ‘neovlašćena kupovina, držanje, distribucija i prodaja narkotika, psihotropnih supstanci’, ‘zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja’, ‘vršenje uticaja’ i ‘krijumčarenje robe’“, navodi se u saopštenju Osnovnog suda.

Načelnik Kosovskog policijskog inspektorata Kuštrim Hodaj (Kushtrim) gostovao je u emisiji „Frontal“ na T7 gde je pričao o detaljima jučerašnjeg hapšenja, odnosno kako su policajci „upali u zamku“.

„Oni službenici koji nisu bili na poslu pozvani su da dođu u policijsku stanicu, naravno bez obrazloženja da će biti uhapšeni. Čim su se okupili u Područnoj upravi policije, intervenisao je naš inspektorat“, rekao je Hodaj.

Izvor KoSSev

Comments

Pročitaj još