• Početna>
  • Vesti>

Stefanović: Laž je da su srpski borci sa ruskim snagama u Ukrajini

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da su tvrdnje da se iz Srbije regrutuju borci za dopunu ruskih vojnih snaga u Ukrajini „čista laž“.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva odbrane, Stefanović je 13. marta ocenio da je reč o „opasnoj dezinformaciji koju je lansirao Generalštab Ukrajine i zahtevamo da je odmah povuku“.

„Učešće srpskih državljana u oružanim sukobima u inostranstvu je teško krivično delo za koje su propisane višegodišnje kazne zatvora. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pre nekoliko dana još jednom potvrdio da će biti najstrože kažnjavani svi koji iz Srbije eventualno odu da se bore u Ukrajini, bez obzira na čijoj strani“, rekao je Stefanović.

On je dodao da je Srbija „privržena mirnom rešenju ovog konflikta“, te da „neće dozvoliti da se na bilo koji način dovede u pitanje njeno mirovno opredeljenje“.

Prema navodima koje je Generalštab Ukrajine objavio na Fejsbuku, na ukrajinskom ratištu se na strani Rusije bori „veliki broj militanata iz drugih zemalja, poput Sirije i Srbije“.

Izvor Radio Slobodna Evropa

Foto FoNet

Comments

Pročitaj još